Terugkoppeling inzamelactie

Frank Maasson en Mary-Ann Sandifort hebben geld ingezameld voor slachtoffers van de cycloon Idai die in Mozambique in maart toesloeg, onder meer in de stad Beira. In totaal is 14.000 euro opgehaald.

Mary-Ann was op verzoek van de Nederlandse regering in Beira om de gemeente daar te helpen met het organiseren van een donorconferentie, via welke geld zal worden ingezameld bij landen en internationale organisaties. Omdat ze er toch was, kon ze de 14.000 euro monitoren.  

Van het geld is 2700 euro gebruikt voor voedselpakketten voor honderd gezinnen. Zij konden hier twee weken van eten.

Compensatie
De 18 studenten van de Stichting Studiebeurs voor Studenten in Afrika, hebben ieder 50 euro gekregen als compensatie voor verliezen: van velen is studiemateriaal onbruikbaar omdat het nat is geworden, voedsel is verloren gegaan en bij enkelen zijn dingen uit hun huis gestolen.

Daken
Orlando Zuro, sinds twintig jaar een vriend, heeft 5.000 euro om vijftien huizen van daken te voorzien.  Hier wonen zeer kwetsbare gezinnen.
Er is nog 5.400 euro over. Als Orlando de vijftien huizen af heeft, komt hij met een nieuwe offerte voor de herbouw van twee huizen. Hier woont onder andere een gezin dat alleen uit weeskinderen bestaat. Het tweede huis is eveneens voor een heel arm en gezin.
Het opbouwen van deze twee verwoeste huizen zal gedaan worden met hulp van de bewoners van de vijftien gezinnen die een dak hebben gekregen.

 

 

 

 

 


 

Ga je mee?

Revolutie Togo – De oude Landrover staat scheef in een zanderige straat, die uitkomt op de geasfalteerde hoofdstraat in de hoofdstad Lomé. Frank en ik zijn op deze eerste reis door Afrika – we rijden van Dakar naar Malawi – op veel voorbereid, maar niet op een kapot wiellager. En al helemaal niet in een hoofdstad […]

Lees meer...

Voorpagina  Zimbabwe – Op het podium staat een vrouw met rastaharen tot aan haar knieën. Ze leest een gedicht voor. Vlak voor het podium wordt geluisterd, maar achterin de zaal, waar de bar is, hoort men niks en wil men niks horen. Dat zijn de mensen die voor het praten en drinken zijn gekomen. Ik […]

Lees meer...

Speedpillen Nederland – Haar kapsel is voor het eerst in de jaren dat ik haar ken heel kort. Het geeft haar gezicht pit. Sinds ze haar ene flapoor heeft recht laten zetten, verstopt ze zich niet meer achter een gordijn van haar. We zijn begin twintig en sinds een paar jaar vriendinnen. We zitten op […]

Lees meer...
Berichtjes
   Shared container to Kaapstad

   Recensies Smeltkroes Brazilië

   Publiciteit Smeltkroes Brazilië

   Boek Smeltkroes Brazilië

   Terugkoppeling inzamelactie