Cycloon Beira

De stad Beira in Mozambique ligt helemaal in puin door de cycloon Idai. Het is de stad waar onze stichting SSA medische studenten steunt.
Huizen zijn weggevaagd, gebouwen ingestort, alles staat onder water, mensen waden er doorheen tot aan hun middel. En het regent nog.
sinds donderdag probeer ik te bellen met onze studenten, maar de telefoons liggen eruit. Ik heb contact gehad met ééntje, Alex, die naar een andere stad is gevlucht. Hij heeft vier van onze negentien studenten gezien voordat hij vluchtte.
De internationale hulptroepen zijn onderweg of aangekomen. Unicef, WFP, Ngo’s, Artsen zonder Grenzen. Er is voedsel nodig, schoon drinkwater en tenten. De grootste angst is nu dat er ziektes uitbreken, zoals cholera.
Beira is de stad waar Frank en ik al meer dan twintig jaar komen. Het is verbijsterend wat er gebeurt. Verdrietig. Niet te bevatten.

Hieronder foto’s van Busi, ten zuiden van Beira. Als je op de foto’s klikt, kom je op de facebookpagina van Fanie Jordaan, een piloot.

Geplaatst door Fanie Jordaan op Woensdag 20 maart 2019

 

 


 

Ga je mee?

Revolutie Togo – De oude Landrover staat scheef in een zanderige straat, die uitkomt op de geasfalteerde hoofdstraat in de hoofdstad Lomé. Frank en ik zijn op deze eerste reis door Afrika – we rijden van Dakar naar Malawi – op veel voorbereid, maar niet op een kapot wiellager. En al helemaal niet in een hoofdstad […]

Lees meer...

Voorpagina  Zimbabwe – Op het podium staat een vrouw met rastaharen tot aan haar knieën. Ze leest een gedicht voor. Vlak voor het podium wordt geluisterd, maar achterin de zaal, waar de bar is, hoort men niks en wil men niks horen. Dat zijn de mensen die voor het praten en drinken zijn gekomen. Ik […]

Lees meer...

Speedpillen Nederland – Haar kapsel is voor het eerst in de jaren dat ik haar ken heel kort. Het geeft haar gezicht pit. Sinds ze haar ene flapoor heeft recht laten zetten, verstopt ze zich niet meer achter een gordijn van haar. We zijn begin twintig en sinds een paar jaar vriendinnen. We zitten op […]

Lees meer...
Berichtjes
   Shared container to Kaapstad

   Recensies Smeltkroes Brazilië

   Publiciteit Smeltkroes Brazilië

   Boek Smeltkroes Brazilië

   Terugkoppeling inzamelactie