Mijn bul gehaald

Ik heb mijn bul gehaald voor African studies, een één jarige multidisciplinaire Master studie aan de Universiteit Leiden.

Mijn afstudeerscriptie – thesis –  gaat over de deportatie van Poolse families in de Tweede Wereldoorlog van Iran naar Zambia. Ik heb research gedaan naar specifiek één kamp – Abercorn camp. Van dit kamp zijn enkele overblijfselen in Mbala, in het noorden van Zambia. Daar heb ik oude Zambianen geïnterviewd die zich het kamp nog konden herinneren. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan in de nationale archieven in Lusaka.

Het onderwerp voor de thesis blijkt een gat in de geschiedenis te zijn, waar bijna niemand van op de hoogte was. Daarom ben ik  nu aan het bekijken of ik nog meer kan met het onderwerp, bij voorkeur in Polen en Zambia.  Tot nog toe komt er in een artikel in het tijdschrift Bulletin & Record in Zambia. En een museum in Zambia wil iets met het onderwerp. Meer ideeën zijn altijd welkom.Master diploma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ga je mee?

Revolutie Togo – De oude Landrover staat scheef in een zanderige straat, die uitkomt op de geasfalteerde hoofdstraat in de hoofdstad Lomé. Frank en ik zijn op deze eerste reis door Afrika – we rijden van Dakar naar Malawi – op veel voorbereid, maar niet op een kapot wiellager. En al helemaal niet in een hoofdstad […]

Lees meer...

Voorpagina  Zimbabwe – Op het podium staat een vrouw met rastaharen tot aan haar knieën. Ze leest een gedicht voor. Vlak voor het podium wordt geluisterd, maar achterin de zaal, waar de bar is, hoort men niks en wil men niks horen. Dat zijn de mensen die voor het praten en drinken zijn gekomen. Ik […]

Lees meer...

Speedpillen Nederland – Haar kapsel is voor het eerst in de jaren dat ik haar ken heel kort. Het geeft haar gezicht pit. Sinds ze haar ene flapoor heeft recht laten zetten, verstopt ze zich niet meer achter een gordijn van haar. We zijn begin twintig en sinds een paar jaar vriendinnen. We zitten op […]

Lees meer...
Berichtjes
   Shared container to Kaapstad

   Recensies Smeltkroes Brazilië

   Publiciteit Smeltkroes Brazilië

   Boek Smeltkroes Brazilië

   Terugkoppeling inzamelactie