Ontvoering naar de roze zee

Ontvoering naar de roze zee is het waargebeurde verhaal van het jongetje Anichou uit het weeshuis waar ik werkte in Beira, Mozambique. Het is een vrolijk boek dat inzicht geeft in het verschil tussen leven op het platteland en de stad.
Ik heb aan de avonturen van Anichou gebeurtenissen toegevoegd, die ik zelf heb meegemaakt, zoals de grote overstromingen in 2000.
Met dit boek heb ik voor de klas gestaan.

Flaptekst
Anichou woont met zijn moeder, broer en opa op het platteland in Mozambique. Hij droomt vaak over de zee en vraagt zich af of ze net zo roze is als de prachtige vogel in de Baobabboom.
Op een dag wordt Anichou ontvoerd door zijn eigen vader en achtergelaten in een weeshuis in Beira, een stad aan zee. Eindelijk ziet hij de zee in het echt!
In het weeshuis krijgt hij een vriendje en gaat voor het eerst naar school. Hij leert dat de aarde rond is en zijn klasgenoten horen van hem hoe je eten moet verbouwen.
Het leven in de stad is vol avonturen. Anichou maakt van alles mee: overstromingen, een militaire invasie en een popconcert op wereld Aids dag. Hij gaat op bezoek bij rijke blanken en ontmoet de doofstomme Saîd. Maar waar is zijn vader? En wanneer gaat hij naar huis?

Een boek voor 9 tot 13-jarigen.