Bezoek scholieren Korogocho

Met coach Raphael Oduor zeventien gezinnen bezoeken van de scholieren die worden gesteund door SSSA. Een dagje uit voor team- en spiritbuilding. En gesprekken met de directeur van de school Our Lady of Fatima.

Dat was Mary-Ann Sandifort’s agenda tijdens het vijf dagen lange bezoek
aan de sloppenwijk Korogocho in Nairobi. Sandifort was er namens de stichting SSA en heeft elke sponsor van zijn of haar eigen scholier een verslag en foto’s van de woonsituatie gestuurd.

felixfamilie Men woont in één kamer en achter het gordijn is het enige bed.

Eén kamer
Op één na wonen alle kinderen in één kamer met gemiddeld vijf mensen en één bed. Koken doen ze aan het voeteneinde.
Van de zeventien kinderen wonen er zes met hun moeder, twee met hun vader en vier wonen niet met hun ouder(s), omdat ze wees zijn of zijn verstoten.
Eén meisje verkeert in een gevaarlijke situatie; een zeer onveilige buurt en ze woont met haar zus die prostituee is. Raphael zoekt opvang voor haar.
Vier gezinnen waren zo schrikbarend arm dat er een voedselpakket voor hen is gekocht. In overleg met Raphael en de sponsor is besloten het allerarmste gezin extra te steunen. De sponsor neemt dat voor haar rekening.

Stimuleren

algemeen_bezoekscholierenStruinen door de wijk

Eén van de bevindingen van Sandifort was dat er niet veel te verwachten is van de ouders wat betreft het stimuleren van hun kinderen. Moeders zijn van vier uur in de ochtend tot een uur of negen ’s avonds druk met wassen, koken, geld verdienen of werk zoeken. Vaders werken of drinken. En ouders zijn meestal zelf niet naar school geweest en weten niet wat het is om te leren.
Raphael en de directeur van school proberen de scholieren te stimuleren. En een deel van de sponsoren dragen daar hun steentje aan bij door het schrijven van brieven.

Georgevoorzijnhuismetvader
scholier voor zijn huis
milkakookt
De keuken is altijd aan het voeteneinde van het enige bed.

 

Ga je mee?

Revolutie Togo – De oude Landrover staat scheef in een zanderige straat, die uitkomt op de geasfalteerde hoofdstraat in de hoofdstad Lomé. Frank en ik zijn op deze eerste reis door Afrika – we rijden van Dakar naar Malawi – op veel voorbereid, maar niet op een kapot wiellager. En al helemaal niet in een hoofdstad […]

Lees meer...

Voorpagina  Zimbabwe – Op het podium staat een vrouw met rastaharen tot aan haar knieën. Ze leest een gedicht voor. Vlak voor het podium wordt geluisterd, maar achterin de zaal, waar de bar is, hoort men niks en wil men niks horen. Dat zijn de mensen die voor het praten en drinken zijn gekomen. Ik […]

Lees meer...

Speedpillen Nederland – Haar kapsel is voor het eerst in de jaren dat ik haar ken heel kort. Het geeft haar gezicht pit. Sinds ze haar ene flapoor heeft recht laten zetten, verstopt ze zich niet meer achter een gordijn van haar. We zijn begin twintig en sinds een paar jaar vriendinnen. We zitten op […]

Lees meer...
Berichtjes
   Shared container to Kaapstad

   Recensies Smeltkroes Brazilië

   Publiciteit Smeltkroes Brazilië

   Boek Smeltkroes Brazilië

   Terugkoppeling inzamelactie